Over mij

Diana de Raaf, hypnotherapeut en counsellor

Ook jij verdient het om gelukkig te zijn. Ik ben er om je te helpen jezelf te helpen.

Ook jij verdient het om gelukkig te zijn. Ik ben er voor je om je te leren, jezelf te helpen en nieuwe gedragingen aan te leren, die je meer geluk opleveren!
Heb je het gevoel je al een poosje niet gelukkig te voelen, in een vicieuze cirkel te zitten en niet meer weten hoe je hieruit komt? Wellicht ben ik dan de persoon die je zoekt om je te helpen jezelf uit deze Vicieuze cirkel te krijgen.

Bij het kiezen van een therapeut moet er natuurlijk ook een juiste klik zijn. Je moet je prettig voelen bij mij anders werkt het niet. Maak dan daarom eens vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Natuurlijk staat de koffie klaar!

 Mijn achtergrond

Mijn naam is Diana A.G.F. de Raaf en ik ben geboren in Schiedam op 3 april 1965.

Hypnotherapie

Ik ben gediplomeerd crisis- en relatie counsellor en hypnotherapeut. Hypnotherapie werkt nog beter om de metafoor van de tuin, uit ‘Tuinieren in je hoofd’ nog beter als een soort blauwdruk in jezelf te helpen inprenten.

In mijn huidige praktijk kom ik veel mannen en vrouwen tegen, die (net zoals ik als jong volwassene) het vaak moeilijk vinden om op een goede en gezonde manier contact te onderhouden en (soms) volautomatisch reageren op hun partner, vrienden, familie, buren enzovoort. Mensen reageren vooral instinctief in situaties die ze als bedreigend ervaren. Als we ons kwetsbaar voelen handelen we dus vaak automatisch.

Mijn verhaal

KOPP

Zoals meer mensen groeide ik op in een disfunctioneel gezin. Mijn vader overleed voor mijn geboorte, er kwam veel alcoholisme voor in mijn leven. Mijn moeder was bipolair. Meer manisch dan depressief en in die tijd, mede vanwege de taboe, vrij narcistisch in deze episodes. Op haar goede dagen was zij lief, (verstikkend) aandachtig en zorgzaam. Op haar slechte dagen narcistisch, afwezig, chaotisch, onecht, manipulatief, koopziek en impulsief. Vaak was zij niet goed in staat om voor zichzelf of anderen te zorgen. Als kind leerde ik al snel dat alles beter draaide wanneer ik de touwtjes in handen nam. Dus nam ik al vlug te veel hooi op mijn vork.

Conclusie

De conclusie die ik daaruit als *KOPP-kind trok was, dat je in de omgang met anderen altijd respectvol, meegaand en behulpzaam en vooral niet lastig moest zijn. Die conclusie nam ik mee in alle relaties, die ik als volwassene met anderen aanging. Hoewel ik verantwoordelijk, opofferend en lief was voor mijn partner, eindigde elke relatie steeds weer in een drama. Ik voelde mij voor alles en iedereen verantwoordelijk, behalve voor mijzelf. Erg gelukkig werd ik daar niet van. Ik had vaak het gevoel ‘stank voor dank’ te krijgen.

Herstel

Jaren geleden zette ik de eerste stap naar herstel van relatieverslaving/codependentie door het lezen van een boek. De tweede stap was naar een goede zelfhulpgroep gaan. Toch bleef het in sommige gevallen moeilijk om van bepaalde gewoontes af te komen. Achteraf gezien was dit bij die gewoontes die volautomatisch, instinctief waren. Hier ben ik mijn specialiteit van gaan maken. Ik ben geslaagd voor relatiescounselling deed nog een extra module crisiscounselling. Vervolgens nog een jaar stresscounselling en de opleiding hypnotherapie.

Tijdens de lessen crisiscounselling (2011) vielen de kwartjes. Mensen in crisis reageren vanuit dat deel van hun brein dat instinctief te werk gaat en je gedrag iets weg heeft van een vluchten, (verbaal) vechten, bevriezen (en je onderwerpen). Wetende dat wij volautomatisch reageerden op elkaar, begrepen wij steeds meer dat we dit niet deden omdat we niet van elkaar houden. Alleen al hierdoor, werd het al minder. Vervolgens heb ik allerlei ingewikkelde methodes van me afgeschud en iets simpels bedacht en toegepast namelijk: het Tuintjesidee. Sindsdien is het bergopwaarts gegaan met ons en met de rest van ons leven. Ook onze gezondheid ging er op vooruit.

Het Tuintjesidee heb ik uitgelegd in het boek Tuinieren in je hoofd – op weg naar een gezond zelfvertrouwen. 

Hypnotherapie

Inmiddels ben ik dus gediplomeerd crisis- en relatie counsellor en hypnotherapeut. Dit laatste om de metafoor van de tuin nog beter als een soort blauwdruk in zichzelf te helpen inprenten.

In mijn huidige praktijk kom ik veel mannen en vrouwen tegen, die (net zoals ik als jong volwassene) het vaak moeilijk vinden om op een goede en gezonde manier contact te onderhouden en (soms) volautomatisch reageren op hun partner, vrienden, familie, buren enzovoort.  Mensen reageren vooral instinctief in situaties die ze als bedreigend ervaren. Als we ons kwetsbaar voelen handelen we dus vaak automatisch.

Doorbreken

Om die instinctieve reactie te doorbreken heb ik dus een oplossing bedacht en daarover geschreven.
‘Tuinieren in je hoofd – op weg naar een gezond zelfvertrouwen’ .
Ook het tweede boek ‘Tuinieren in je hoofd – werkboek op weg naar geluk’ met opdrachten en oefeningen is nu in de handel en via deze website verkrijgbaar.

Relatie

Ondertussen heb ik (2022) bijna 17 jaar een hechte en fijne relatie. Ik was dus niet zo’n pechvogel als ik vroeger dacht. Door te ‘Tuinieren in MIJN eigen hoofd’ groeiden we steeds meer naar elkaar toe, doordat we ons veiliger en vrijer voelde bij elkaar. Het werkt ook aanstekelijk.
Ook mijn vriendschappen zijn nu hechter. Onder andere door me verantwoordelijk voor mijzelf te voelen ontstond een authentiek, ook wel intrinsiek of echt, gezond gevoel van eigenwaarde. Ik mag er zijn, gewoon omdat ik geboren ben. Dus ik kan en mag mijzelf zijn en mijn eigen leven leiden – geheel op mijn eigen manier – en hoef me niet verantwoordelijk op te stellen voor anderen. Dat wil zeggen dat ik eindelijk van mijzelf, mijn eigen pad mag volgen!
Een die ik zeer leuk vind.

Een van de mooiste citaten die ik ken, vind ik:

“Als er één in het gezin gezond gaat denken, dan verbetert de hele gezinssituatie”, uit literatuur van Al-Anon!

Met de twee boeken ‘Tuinieren in je hoofd’, wil ik een handreiking geven aan mensen die net als ik, hun (gezins)situatie willen verbeteren en een gelukkiger leven willen leiden en die hun relaties met iedereen in hun omgeving willen verbeteren!

Heb het goed.
Liefs,
Diana de Raaf

*KOPP is: Kind van Ouder(s) met Psychiatrische Problemen

AANGESLOTEN BIJ:CONTACT INFORMATIE

Lagodameer 21, 3446JA Woerden

diana@hypnotherapiepraktijkdiana.nl

+31 (0) 645 148 183

+31 (0) 348 754 490

 

Hypnotherapiepraktijk Diana

PRAKTIJKINFORMATIE

Registertherapeut NBVH nummer: 22020

Registratienummer RBCZ: 220616R

KvK: 60692081

AGB zorgverlenersnummer: 90113743

AGB praktijkcode: 90091079

Privacy verklaring