Over mij

Diana de Raaf, hypnotherapeut en counseler

Je verdient het, om net zo gelukkig te zijn als wij. 

Droom je er van om je gelukkig te voelen dan dat je je nu voelt? Ik sta klaar om je te helpen jezelf te helpen. Leren iemand zichzelf te helpen is namelijk voor altijd.

Als je al een tijdje het gevoel hebt vast te zitten in een vicieuze cirkel en niet meer weet hoe je eruit moet komen, ben ik misschien de persoon die je zoekt.

Het is belangrijk dat er een klik is tussen therapeut en cliënt, dus maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De koffie (of thee) staat altijd klaar!

Mijn achtergrond

Mijn naam is Diana de Raaf en ik ben geboren in Schiedam op 3 april 1965. 

Als gediplomeerd crisis- en relatiecounselor en hypnotherapeut bied ik een unieke oplossing voor mensen die moeite hebben met het onderhouden van gezonde contacten en te vaak automatisch reageren op anderen. Door het toepassen van het Tuintjesidee, een eenvoudige en effectieve methode, heb ik zelf positieve veranderingen ervaren in mijn relaties en mijn eigen leven.

Tezamen met mijn boeken “Tuinieren in je hoofd – op weg naar een gezond zelfvertrouwen” en “Tuinieren in je hoofd – werkboek op weg naar geluk” wil ik een helpende hand bieden aan mensen die, net als ik, hun (gezins)situatie willen verbeteren en een gelukkiger leven willen leiden. Ontdek ook nog de kracht van hypnotherapie in combinatie met ‘Tuinieren in je hoofd’ en volg je eigen pad naar een betere toekomst.


Therapie

Met mijn eigen ontwikkelde methode, het Tuintjesidee, heb ik mijn instinctieve reacties doorbroken en een gezond zelfvertrouwen ontdekt. Dit gun ik iedereen. Als crisis-, relatiecounselor en hypnotherapeut ben ik toegewijd om ook anderen te helpen hun innerlijke tuin te laten bloeien. Bij Hypnotherapiepraktijk Diana bieden we hypnotherapie, relatiecounseling, crisiscounseling en stresscounseling aan om jou te ondersteunen op jouw weg naar herstel en naar een beter leven. Samen kunnen we werken aan een betere toekomst vol respect, behulpzaamheid en een gelukkig leven. Welkom bij Hypnotherapiepraktijk Diana.

Mijn verhaal

KOPP

In mijn jeugd groeide ik op in een disfunctioneel gezin, waar alcoholisme en de bipolaire stoornis van mijn moeder een grote rol speelden. In mijn volwassen leven nam ik deze ervaringen mee in mijn relaties, altijd strevend naar goedkeuring door een overdreven behulpzaamheid en meegaandheid. Maar ondanks mijn inzet eindigde elke relatie in een drama. Ik voelde me verantwoordelijk voor anderen, behalve voor mezelf. Het gevoel van ‘stank voor dank’ was vaak aanwezig. Jaren geleden begon ik aan mijn herstel. Met de kennis die ik opdeed als crisis- en relatiecounseler en hypnotherapeut, ontwikkelde ik mijn eigen methode: het Tuintjesidee. Hiermee doorbrak ik mijn instinctieve reacties en ontdekte ik een gezond zelfvertrouwen. Nu wil ik anderen helpen hun (gezins)situatie te verbeteren en een gelukkiger leven te leiden.

Herstel

Jaren geleden zette ik de eerste stap naar herstel door het lezen van een boek. De tweede stap was naar een goede zelfhulpgroep gaan. Toch bleef het in sommige gevallen moeilijk om van bepaalde gewoontes af te komen. Achteraf gezien was dit bij die gewoontes die volautomatisch, instinctief waren. Hier ben ik mijn specialiteit van gaan maken. Ik ben geslaagd voor relatiescounseling deed nog een extra module crisiscounseling. Vervolgens nog een jaar stresscounseling en de opleiding hypnotherapie.

Tijdens de lessen crisiscounseling vielen de kwartjes. Mensen in crisis reageren vanuit dat deel van hun brein dat instinctief te werk gaat en je gedrag iets weg heeft van een vluchten, (verbaal) vechten, bevriezen (en je onderwerpen). Wetende dat wij volautomatisch reageerden op elkaar, begrepen wij steeds meer dat we dit niet deden omdat we niet van elkaar houden. Alleen al hierdoor, werd het minder. Vervolgens heb ik allerlei ingewikkelde methodes van me afgeschud en iets simpels bedacht en toegepast namelijk: het Tuintjesidee. Sindsdien is het bergopwaarts gegaan met ons en met de rest van ons leven. Ook onze gezondheid ging er op vooruit.

Het Tuintjesidee heb ik uitgelegd in de twee boeken Tuinieren in je hoofd.

Hypnotherapie

Bij Hypnotherapiepraktijk Diana bied ik hulp aan mannen en vrouwen die moeite hebben met het op een gezonde en goede manier onderhouden van contacten en die vaak automatisch reageren in verschillende situaties. Als crisis- en relatiecounselor en hypnotherapeut, heb ik de kennis en ervaring om u te helpen. Met behulp van hypnotherapie zijn we in staat om instinctieve reacties doorbreken en werken aan het ontwikkelen van een gezond zelfvertrouwen. Mijn methode, het Tuintjesidee, heeft al vele mensen geholpen met het verbeteren van hun (gezins)situatie en het leiden van een gelukkiger leven.

Doorbreken

Om die instinctieve reactie te doorbreken heb ik dus een oplossing bedacht en daarover geschreven.
‘Tuinieren in je hoofd – op weg naar een gezond zelfvertrouwen’ .
Ook het tweede boek ‘Tuinieren in je hoofd – werkboek op weg naar geluk’ met opdrachten en oefeningen is nu in de handel en via www.tuiniereninjehoofd.nl  verkrijgbaar.

Relatie

Ondertussen heb ik (2024) ruim 18 jaar een fijne en hechte relatie. Ik was dus niet zo’n pechvogel als ik vroeger dacht.

Door te ‘Tuinieren in je hoofd’ kun je je instinctieve reacties doorbreken en werken aan een gezond zelfvertrouwen. Ontdek de kracht van deze methode en verbeter je (gezins)situatie. Met de boeken ‘Tuinieren in je hoofd – op weg naar een gezond zelfvertrouwen’ en ‘Tuinieren in je hoofd – werkboek op weg naar geluk’ kun je aan de slag met opdrachten en oefeningen. Ze zijn nu verkrijgbaar via www.tuiniereninjehoofd.nl

Leer hoe je je relaties kunt versterken en een authentiek gevoel van eigenwaarde kunt ontwikkelen. Neem de regie over je eigen leven en volg je eigen pad. Ontdek de kracht van gezond denken en verbeter daarmee je hele gezinssituatie. Welkom bij Hypnotherapiepraktijk Diana.

Heb het goed.
Liefs,
Diana

*KOPP is: Kind van Ouder(s) met Psychiatrische Problemen

CONTACT INFORMATIE

Lagodameer 21, 3446JA Woerden

diana@hypnotherapiepraktijkdiana.nl

0645148183

0348754490

 

Hypnotherapiepraktijk Diana